x

Καλώς ορίσατε στο


...ελάτε και εσείς στην ομάδας μας


Ειδικές προσφορές, Νέα προιόντα, Δώρα

Οδηγίες Χρήσης Subwing

Χρήσιμος οδηγός για την καλύτερη και ασφαλή λειτουργία του Subwing

Σημαντικό! Παρακαλώ διαβάστε τις ακόλουθες πληροφορίες.


Το SUBWING είναι ασφαλές για να λειτουργήσει. Παρολαυτά,  χρησιμοποιώντας τη συσκευή με απρομελέτητο τρόπο ή χωρίς να λαμβάνετε υπόψην σας τις πληροφορίες ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή θάνατο του χειριστή και των άλλων ατόμων.

 

Για αυτό το λόγο σας παρακινούμε να διαβάσετε προσεκτικά  όλες τις πληροφορίες που περιέχονται σαυτό το εγχειρίδιο πριν λειτουργήσετε το  SUBWING σας  για πρώτη φορά.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σαυτό το εγχειρίδιο θα σας βοηθήσουν να λειτουργήσετε το SUBWING ασφαλώς, να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από κινδύνους και να εμποδίσετε καταστροφή στη συσκευή σας και σε άλλη ιδιοκτησία.


 

 1. Μόνο επιδέξιοι και έμπειροι κολυμβητές ηλικίας 16 χρονών και μεγαλύτεροι θα πρέπει να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν το SUBWING.
 2. Μη το χρησιμοποιείτε σαν βοήθεια κολύμβησης.
 3. Ποτέ μη το χρησιμοποιείτε με  εξοπλισμό κατάδυσης που περιέχει πεπιεσμένο αέρα.
 4. Να φοράτε ένα πιστοποιήμενο σωσίβιο-τζάκετ όλη την ώρα.
 5. Να φοράτε στολή που αγκαλιάζει πάρα πολύ σφιχτά το σώμα.
 6. Να το χρησιμοποιείτε μόνο σε προστατευμένα νερά.
 7. Μη το χρησιμοποιείτε σε δυνατά ρεύματα, σε βαριά ογκούμενη σειρά κυμάτων ή σε χαμηλή ορατότητα.
 8. Μη το χρησιμοποιείτε σε περιοχές που είναι γεμάτες  από κολυμβητές ή δύτες.
 9. Κρατήστε μεγάλη απόσταση από την κυκλοφορία βαρκών που διέρχονται.
 10. Κρατήστε μεγάλη απόσταση από άλλα άτομα και αντικείμενα.
 11. Πάντα να έχετε έναν εντοπιστή εχθρικών στόχων, εκτός από τον οδηγό της βάρκας, για να παρατηρεί το άτομο στο νερό.
 12. Πάντα να έχετε έναν υπεύθυνο και ικανό χειριστή σκαφών.
 13. Πάρτε όλες τις λογικές προφυλάξεις στη χρήση και λειτουργία του SUBWING σας και της βάρκας.
 14. Ελέγξτε το σχοινί για τριβή, κόψιμο, αιχμηρή άκρη, κόμπους πριν τη κάθε χρήση. Απορρίψτε και αντικαταστήστε το σχοινί αν φαίνεται ότι έχει φθαρεί.
 15. Το σχοινί και το SUBWING υπόκεινται σε αλλοίωση όταν εκτίθενται απευθείας στο φως του ήλιου. Η ζωή του προϊόντος μπορεί να επεκταθεί όταν αποθηκεύεται σε σκοτεινό μέρος.
 16. Μην προσθέσετε υλικό ή προσαρτήματα στο SUBWING που σε διαφορετική περίπτωση δεν προμηθεύονται από τον κατασκευαστή.
 17. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το SUBWING ενώ βρισκόσαστε κάτω από την επήρεια αλκοόλ, φαρμακευτικής αγωγής ή ναρκωτικών.
 18. Να έχετε υπόψη σας ότι παρά τη κάθε προφύλαξη που μπορεί να παρθεί, είναι πιθανό τα προστατευτικά γυαλιά κατάδυσης να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του SUBWING και οι φακοί επαφής να χαθούν.
 19. Για να αποφύγετε τις συγκρούσεις, πάντα κρατήστε μία ασφαλή απόσταση από τους άλλους κολυμβητές, τη βάρκα, ή όποια άλλα αντικείμενα μπορεί να είναι στο νερό. Οποιαδήποτε σύγκρουση  μπορεί να καταλήξει σε τραυματισμό ή θάνατο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γενική προσωπική υποχρεωτική  ασφάλιση δεν καλύπτει καταστροφή ιδιοκτησίας από τη χρήση του SUBWING. Πριν χρησιμοποιήσετε το SUBWING, θα ήταν καλό να έρθετε σε επαφή με το χορηγό ασφάλισης σας για πληροφορίες για μία κατάλληλη πολιτική ασφάλισης για κάλυψη για  περιπτώσεις που συμπεριλαμβάνουν καταστροφή/φθορά.
 20. Πάντα αποφύγετε διαδρομές όπου έχουν περάσει σκάφη όπως άλλες βάρκες, water jet ή αλλά είδη βάρκας. Λάβετε υπόψη σας τη ταχύτητα με την οποία άλλα σκάφη πλησιάζουν.
 21. Μην λειτουργείτε  το SUBWING σε δυνατά ρεύματα, δυνατό άνεμο, κακό καιρό ή χαμηλή ορατότητα. Πάντα ελεγξτε το δελτίο καιρού και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικές καιρικές συνθήκες.
 22. Μόνο σε επιδέξιους και έμπειρους κολυμβητές θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το SUBWING για καταδύσεις σε βάθος περισσότερο από 2.5μ.
 23. Να λάβετε υπόψη σας ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνετε την απόσταση των αντικειμένων κάτω από το νερό.
 24. Πριν επανέρθετε στην επιφάνεια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κολυμβητές, πλοία ή αντικείμενα από πάνω σας ή ότι δεν σας πλησιάζουν.
 25. Πάντα κρατήστε μία ασφαλή απόσταση από τον πυθμένα που μπορεί να έχει αιχμηρά βράχια ή κοράλλια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό.
 26. Θα πρέπει πάντα να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να επανέρθετε στην επιφάνεια και να επιστρέψετε στην ακτή ή στη βάρκα μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια του SUBWING.
 27. Ο καταδύτης, ο εντοπιστής εχθρικών στόχων και ο οδηγός πρέπει πάντα να συμφωνούν σε χειρονομίες εκ των προτέρων.
 28. Ποτέ μην αρχίσετε να επιταχύνετε πριν ο καταδύτης δώσει το σήμα ότι είναι έτοιμος.
 29. Bβεβαιωθείτε ότι το σχοινί ρυμούλκησης είναι σφιχτό και  δε σφίγγει όλα τα μέρη του σώματος πριν ξεκινήσετε με τη βάρκα.
 30. Κρατήστε τα άτομα και τα σχοινιά μακριά από τη προπέλα όταν η μηχανή λειτουργεί ή ακόμα κι όταν είναι ουδέτερη.
 31. Αν τυχόν το σχοινί μπερδευτεί στη προπέλα, αμέσως σβήστε τη μηχανή και αφαιρέστε το κλειδί ανάφλεξης πριν ξεμπλέξετε το σχοινί.
 32. Σβήστε τη μηχανή όταν οι άνθρωποι μπαίνουν ή βγαίνουν από τη βάρκα ή από το νερό κοντά στη βάρκα.
 33. Ποτέ μη ξεπερνάτε τους 4 κόμβους όταν ρυμουλκείτε το  SUBWING.
 34. Να έχετε υπόψη σας ότι αν το SUBWING απελευθερωθεί με ταχύτητα, θα πιεστεί προς τα κάτω σε μεγάλο βάθος.
 35. Πάντα να έρχεστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να επιβεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει επικίνδυνη άγρια ζωή στη περιοχή που μπορεί να σας βλάψει όπως καρχαρίες, μέδουσες ,θαλάσσια φίδια, κοράλλια κτλ.
 36. Μη χρησιμοποιείτε εξοπλισμό κατάδυσης με πεπιεσμένο αέρα, γιατί εξαιτίας της υψηλής  πίεσης των πνευμόνων και των κάμψεων, μπορεί να οδηγηθείτε σε θάνατο ή υψηλούς τραυματισμούς.
 

Γίνε μέλος της ομάδας μας

Εξουσιοδοτημένα Κεντρα

Γνωρίστε το Subwing απο κοντά!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κεντρικά γραφεία
Ήρας 5 Αγιος Στέφανος, Αττική
Τηλ.: 694 9090 691

`