x

Καλώς ορίσατε στο


...ελάτε και εσείς στην ομάδας μας


Ειδικές προσφορές, Νέα προιόντα, Δώρα

Εγχειρίδιο χρήστη

Το subwing αποτελείται από τρία κύρια μέρη: τον άξονα μηχανισμού και δύο πτερύγια(ή φτερούγες). Αυτά είναι σχεδιασμένα να αποσυναρμολογούνται και να επανασυναρμολογούνται το ένα με το άλλο όσο πιο εύκολα είναι δυνατόν για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά.

 

Συναρμολόγηση

 

Για να κάνεις το subwing έτοιμο για δράση πρέπει πρώτα να συνδέσεις τα δύο φτερά μαζί. Με τα δύο πτερύγια να βλέπουν τη δεξιά πλευρά πάνω (προσαρτήματα σκοινιού στη κορυφή), απλά τοποθετήστε το τελευταίο μέρος του άξονα στη τρύπα σε κάθε πτερύγιο.

 

Οι τρύπες έχουν διαφορετικά νήματα γι' αυτό προσέξτε τις εγγεγραμμένες κατευθύνσεις στον άξονα το τέλος του οποίου να ταιριάζει στη δεξιά τρύπα.

 

Θυμηθείτε να τακτοποιήσετε τα προσαρτημένα σχοινιά με τέτοιο τρόπο που να μην μπλέκονται γύρω από τον άξονα. Τώρα δώστε στα πτερύγια μία μικρή ποσότητα πίεσης από το ένα προς στο άλλο ενώ στρίψτε τον άξονα προς την κατεύθυνση που είναι εγγεγραμμένη (βέλη) πάνω σε αυτόν. Συνεχίστε μέχρι τα κενά ανάμεσα στα πτερύγια και τον άξονα να είναι περίπου 1cm/0,4 inches και είστε έτοιμοι.

 

Σημείωση: ο άξονας πηγαίνει μόνο προς μία μεριά, ελέγξτε τις κατευθύνσεις που είναι εγγεγραμμένες πάνω σ' αυτόν.

 

Πώς να χειριστείτε τα σχοινιά

 

Σημείωση: Πριν μπείτε στο νερό με το subwing σας,το άτομο που χρησιμοποιεί το subwing, ο εντοπιστείς εχθρικών στόχων αλλά και το άτομο που χρησιμοποιεί τη βάρκα θα πρέπει να έχουν διαβάσει το εγχειρίδιο ασφαλείας/ιδιοκτήτη προσεκτικά .

Πριν βουτήξετε στο νερό, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε για το μήκος των σχοινιών.

 

Μικρό/κοντό σχοινί(8-10μ)

  1. Δεν υπάρχει δυνατότητα να βουτήξετε βαθιά ή να απομακρυνθείτε προς τις πλευρές.
  2. Υπάρχει πιθανότητα οι φουσκάλες από την προπέλα να περιορίσουν την όραση σας.
  3. Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνείτε με τον οδηγό της βάρκας διαμέσου της ομιλίας.

Μεσαίο σχοινί (12-18μ)

  1. Καλή κινητικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.
  2. Υπάρχει χαμηλή πιθανότητα οι φούσκες από την προπέλα να περιορίσουν την όραση σας.
  3. Δύσκολο να επικοινωνήσετε με τον οδηγό διαμέσου της ομιλίας.

Μακρύ/Μεγάλο σχοινί (20-30μ)

  1. Μεγάλη κινητικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.
  2. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα οι φουσκάλες από την προπέλα να περιορίσουν την όραση σας.
  3. Σχεδόν απίθανο να επικοινωνήσετε με τον οδηγό διαμέσου της ομιλίας, μόνο με χειρονομίες.
  4. Κίνδυνος να αντιμετωπίσετε κυκλοφορία βαρκών.

 

Σημείωση: Οι χειρονομίες των χεριών θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί από πριν ανάμεσα στον οδηγό, στο άτομο που είναι μέσα στο νερό και στον εντοπιστεί εχθρικών στόχων, ακόμα κι όταν ένα μικρό σχοινί χρησιμοποιείται.

 

Είναι προτιμότερο ότι το σχοινί θα πρέπει να προσκολληθεί πίσω από το κέντρο της βάρκας αφού οι δυνάμεις από το σχοινί, ενώ χρησιμοποιείτε το subwing ,θα το κάνουν όλο και πιο δύσκολο να μανουβράρετε τη βάρκα.

 

Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τις μεγαλύτερες βάρκες , αλλά αν χρησιμοποιείτε μία μικρή βάρκα συνίσταται να φτιάξετε ένα V-σχήμα του σχοινιού και συνδέετε τα δύο τέλη του V στη κάθε πλευρά της βάρκας , με το σχοινί από το subwing να είναι δεμένο στη μέση. Μ' αυτό τον τρόπο τα κέντρα των ασκούμενων δυνάμεων επαναφέρονται πίσω από τη βάρκα.

 

Σημείωση: Όταν χρησιμοποιείτε μία μικρή βάρκα να έχετε υπόψη σας ότι το subwing μειώνει δραματικά το μανουβράρισμα της βάρκας.

 

Όταν η μηχανή της βάρκας είναι σβησμένη, είναι ασφαλές να μπείτε στο νερό. Όταν είστε μέσα στο νερό, βεβαιωθείτε ότι το σχοινί δεν μπερδεύεται γύρω από το σώμα σας ενώ η βάρκα τεντώνει το σχοινί.

 

Με το σχοινί τεντωμένο και τα χέρια σας σταθερά στα πτερύγια, κάντε σήμα στον οδηγό να δώσει μία μικρή ποσότητα γκαζιού.

Συμβουλή: Αν γυρίσετε το subwing από πάνω προς τα κάτω, θα είναι ευκολότερο να μείνετε στην επιφάνεια και να ξαναβγείτε από μία κατάδυση, αλλά δυσκολότερο να βουτήξετε.

 

Επιπρόσθετα, το subwing δε θα βουτήξει μόνο του όταν απελευθερωθεί με ταχύτητα αλλά θα μείνει στην επιφάνεια.

 

Σημείωση: Θα πρέπει πάντα να υπάρχει ένας εντοπιστείς εχθρικών στόχων στη βάρκα, να παρατηρεί προσεκτικά το άτομο στο νερό και να ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με το τι συμβαίνει.

 

Σημείωση: Πριν το σχοινί μπει στο νερό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη να μη μπερδευτεί όταν απελευθερωθεί στο νερό.

 

Μανουβράρισμα

 

Σημείωση: Η πρώτη φορά χρήσης του subwing κάτω από το νερό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για να εξοικειωθείτε με το χειρισμό του subwing κάτω από χαμηλές ταχύτητες.

 

Μην επιχειρήσετε καθόλου περιστροφές ή γρήγορα γυρίσματα πριν εξοικειωθείτε τελείως με τα βασικά του πώς να επανέρχεστε στην επιφάνεια και να βουτάτε.

 

Όταν χρησιμοποιείτε το subwing για πρώτη φορά, ξεκινήστε με λίγο γκάζι ή απλά με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα και σιγά-σιγά αρχίστε να επιταχύνετε έτσι ώστε το άτομο στο νερό να μπορέσει να εξοικειωθεί με το πώς το subwing συμπεριφέρεται στο νερό.

 

3-4 κόμβοι είναι η πιο συνηθισμένη ταχύτητα λειτουργίας του subwing.

 

Σημείωση: Κάτω από το νερό, η αίσθηση της ταχύτητας και της πίεσης στο σώμα αυξάνεται δραστικά. Λάβετε υπόψη σας ότι ταχύτητα γύρω στους 4 κόμβους θεωρείται γρήγορη.

 

Τραυματισμός στο λαιμό ή σε άλλα μέρη του σώματος μπορεί να προκύψει αν επιχειρήσετε μία βουτιά με υψηλές ταχύτητες

 

Για να βουτήξετε, απλά λυγίστε και τους δύο καρπούς μπροστά, έτσι ώστε οι φτερούγες να στρέψουν προς τα κάτω.

 

Για να επανέρθετε στην επιφάνεια, απλά κάντε το αντίθετο από όταν βουτάτε, λυγίστε και τους δύο καρπούς πίσω έτσι ώστε τα πτερύγια να στραφούν προς τα πάνω.

 

Συμβουλή: Μπορείτε να ελέγξετε την ανοδική και καθοδική ταχύτητα προσαρμόζοντας την ποσότητα πίεσης που εφαρμόζετε στα πτερύγια. Μία μεγαλύτερη πίεση οδηγεί σε μία πιο βάναυση και γρήγορη αντίδραση ενώ μία μικρότερη πίεση αντιστοιχεί σε μία αργή και εύκολη αντίδραση.

 

Γυρίσματα/περιστροφές

 

Σε αντίθεση με τις καταδύσεις και την επαναφορά στην επιφάνεια, θα πρέπει να λυγίσετε τους καρπούς σας σε αντίθετες κατευθύνσεις για να πραγματοποιήσετε ένα επιτυχημένο γύρισμα.

 

Τα γυρίσματα ή οι περιστροφές συνήθως γίνονται κάτω από το νερό καθώς επιχειρώντας ένα στριφογύρισμα στην επιφάνεια αφήνει τη μία φτερούγα στον αέρα που το κάνει όλο και πιο δύσκολο να ολοκληρώσετε ένα στριφογύρισμα.

Στρέψτε τα φτερά σε αντίθετες κατευθύνσεις μέχρι να γυρίσετε σε μία κατεύθυνση από τη μία πλευρά, μπορείτε τώρα να λυγίσετε τους καρπούς σας με τον ίδιο τρόπο για να έρθουν στην ίδια πλευρά.

 

Χρησιμοποιώντας τη λαβή του σκοινιού για να χρησιμοποιήσετε τη λαβή του σκοινιού κάτω από το νερό, χρειάζεται λίγη εξάσκηση και επιδεξιότητα, αλλά στην επιφάνεια δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς χρησιμοποιώντας το μπορείτε να χαλαρώσετε, ή και να κάνετε χειρονομίες.

 

Σημείωση: Το subwing μπορεί να γλιστρήσει ή να βγει εκτός ελέγχου εάν μία από τις λαβές στα πτερύγια χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά. Επομένως, χρησιμοποιήστε τη λαβή του σχοινιού όποτε χρειάζεται ένα χέρι.

 

Αυτό εφαρμόζεται ειδικά όταν είστε κάτω από το νερό. Όταν χρησιμοποιείτε τη λαβή του σχοινιού κάτω από το νερό, οι καρποί δεν μπορούν να ελέγξουν πια τη πηδαλιούχηση. Για να μανουβράρετε, χρησιμοποιείστε ολόκληρο το βραχίονα από τους ώμους σας, χαμηλώνοντας τους για να ανυψωθείτε και σηκώνοντας τους για να κατεβείτε.

 

Συμβουλές: Αφού η λαβή του χεριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα χέρι, είναι καλή ιδέα να εξισώσετε τα αυτιά σας καθώς πηγαίνετε όλο και πιο βαθιά.

 

Σημείωση: Ποτέ μη βουτάτε με απότομη γωνία όταν χρησιμοποιείτε τη λαβή του χεριού, καθώς μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να αλλάξετε τη γωνία από καθοδική σε ανοδική θέση.

 

Σημείωση: Ακόμα κι αν το subwing επιπλέει, θα καταδύσει μόνο του αν απελευθερωθεί με ταχύτητα. Για να εμποδίσετε την καταστροφή, σταματήστε τη βάρκα αμέσως.

 

Σημείωση: Λάβετε υπόψη σας ότι το subwing καταδύετε γρήγορα. Αν απελευθερωθεί κάτω από το νερό μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο να κολυμπήσετε μέχρι την επιφάνεια απ' ότι όταν χρησιμοποιείτε το subwing.

 

Φροντίδα και συντήρηση

 

Μετά τη χρήση αποσυναρμολογήστε, ξεπλύνετε με φρέσκο νερό όλα τα μέρη και αφήστε το να στεγνώσει πριν την αποθήκευση. Τοποθετήστε το μακριά από το ευθύ φως του ήλιου.

Γίνε μέλος της ομάδας μας

Εξουσιοδοτημένα Κεντρα

Γνωρίστε το Subwing απο κοντά!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κεντρικά γραφεία
Ήρας 5 Αγιος Στέφανος, Αττική
Τηλ.: 694 9090 691

`